Lezen, koken/nieuwe recepten testen en natuurlijk borduren.
Borduren doe ik vanaf nu in een rotatie schema:
maandag de SMO birthday village (van 2011), ben momenteel bij de maand november, dus er zit flink schot in de zaak.
dinsdag SMO Quilt SAL, dit wordt een prachtig geborduurd quiltje ;)
woensdag SMO cupcake SAL, ik zeg alleen dit "NJAMMIE! Cupcakes!"
donderdag van UFO (un finished object) naar AFFO (afgemaakt project)
vrijdag project naar keuze
zaterdag en zondag SBA, jawel, de Snow Buddies Afghan, heerlijk om in deze tijd van het jaar aan deze lekkere warme deken te borduren ;)
Genoeg voor nu, gauw richting borduurwerk zodat ik morgen een nieuw logje kan plaatsen met foto's... O ja, hier ook vast een recept review, uit de Allerhande:
Indische kipsmoor met tuinerwten (hoofdgerecht, 4 personen)
Ingredienten:
300 g witte rijst
2 el zonnebloemolie
500 g kipfilet, in stukjes
1 ui, in halve ringen
1 bakje boemboe ajam smoor (125 g)
1 potje atjar tjampoer (350 g)
1 pak tuinerwten extra fijn (450 g, diepvries), ontdooid
1 zak Indonesische kroepoek naturel (60 g)
Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de kip in 2 min. rondom bruin.Voeg de ui toe en bak nog 1 min mee.Voeg de boemboe, de atjar tjampoer met het vocht en 50 ml water toe. Breng aan de kook. Laat de kipsmoor in ca. 15 min. op laag vuur zonder deksel op de pan gaar worden.Voeg de laatste 2 min. de tuinerwten toe.Verdeel de rijst over 4 kommen of diepe borden en serveer met het kipmengsel en de kroepoek.
Dan geeft AH als tip: roer voor een extra Indisch accent tegelijk met de tuinerwten 1 el pindakaas door de kipsmoor. Wat ons betreft geen tip maar een MUST, echt heerlijk!
1-persoons portie: 760 kcal, 44 g eiwit, 20 g vet, 91 g koolhydraten (excl pindakaas!)
Het geheel zag er bij ons in de pan zo uit
1 opmerking:
welkom terug in de wereld van het bloggen, ene Foto's! we willen wel zien waar je mee bezig bent LOL
Een reactie posten