donderdag, februari 08, 2007

al zo lang geleden????

Zo, eindelijk weer eens tijd maken om te bloggen, want mijn vorige entry is wel erg oud. In de tussenliggende tijd is er zo ontzettend veel gebeurd, dus veel tekst deze keer. Voor degene die vooral voor de plaatjes komt zou ik willen zeggen 'gebruik het scroll wieltje van de muis!'.

Eind vorig jaar had ik last van een dip. Ik was me geestelijk aan het voorbereiden op het nieuwe huis en dat kostte me zoveel tijd dat dingen als bv het huishouden (....) weinig aandacht kregen. Nou liep dat toch al niet ideaal, want sinds de jongens geboren zijn heb ik vooral aandacht aan die mannekes gegeven. Een heerlijke keuze, en zeker de moeite waard, maar het houd wel in dat in huis het hoogst noodzakelijke werd gedaan en niet meer dan dat.
Zo tegen het eind van vorig jaar begon ik me dus steeds meer te ergeren aan de toestand van mijn huishouden. Daarnaast had ik ook nog eens het gevoel dat ik rond maart leefde en de kalender gaf toch echt november aan... zucht....
Op een goed moment las ik bij Iris iets over FLY-baby zijn. Dat intrigeerde me. Wat had ze uitgespookt, vliegles, parachute springen....
Bij navraag bleek het wat minder exotisch, maar wel bere-praktisch te zijn. Wat bleek, 'ik ben niet de enige die de huishoud-touwtjes kwijt is!'. Wat een openbaring! Half de wereld heeft mijn probleem en nog beter, er is een oplossing!
Zo kwam het dat ik ook begon te FLY-en. Ik moet zeggen, het systeem werkt. Kleine stapjes, niet alles in 1 keer willen doen (pfff dat kost wel moeite hoor).
Voor geinteresserden, FLY-lady

Goed, eindelijk het gevoel dat ik weer vat op de zaak krijg. Staan we voor een volgend dillemma. Al zolang als Adriaan en ik elkaar kennen hebben we het over het al dan niet kopen van een hond. We kregen echter al gauw ons eerste zoontje en het leek me niet erg praktisch om en een kind en een hond op te moeten voeden. Vlak na zoon 1 werd zoon 2 en daarna nummer 3 geboren. Nog altijd geen tijd voor een hond.

Nu zitten alle kleine mannen op school en.... er is tijd voor een hond! We hadden alleen wel het idee dat we dan snel aan de hond moesten, dan is hij nl zindelijk voor we gaan verhuizen....

Na lang zoeken leek ik het ideale ras gevonden te hebben en ook nog een fokker die pups had. Onze keus is gevallen op een heidewachtel, ook wel kleine munsterlander genaamd. Dit in tegenstelling tot zijn grote broer, de grote munsterlander, want onze Lars zal niet echt klein blijven. Hij zal waarschijnlijk een schofthoogte van 52-56 cm gaan halen.
Het is echt een dotje van een beest, maar die eerste 2 weken..... 's nachts janken en dat met onze houten tussen vloeren.... Ik was in staat om hem terug te brengen *bloos, gelukkig kan hij dit niet lezen! (en dan nog even ter mijner verdediging: ik was in het voorstadium van ziek zijn en ben ook echt ziek geweest.) Inmiddels zijn we allemaal meer aan elkaar gewend en het word steeds leuker! Zoals gezegd is het een schat van een beest en ik zit met hem op puppycursus. Daar leren we samen erg veel. Dat is ook wel nodig vind ik, want ik ben een leek op het gebied van honden en hoewel er veel in boekjes en op het internet is te vinden, gaat er toch niets boven aanschouwelijk onderwijs ;).

Goed, het hele FLY-systeem lag dus weer op zijn gat! Nee, deze keer is het gelukkig niet zo erg, de nieuwe bewoner word in het systeem opgenomen en binnenkort ben ik weer helemaal bij ;).

Zo, dan ook nog nieuws over ons huis. Bob (de bouwer) doet erg zijn best. We zijn inmiddels in een stadium dat ons huis echt op een huis begint te lijken. Er staan bakstenen om de binnen muren en er liggen pannen op het dak! Een mooi fenomeen, maar het drukt me wel weer met mijn neus op de feiten, het is alweer februari en het huis is goed op weg om af te geraken...Mensen die mij al een tijdje kennen weten dat ik het hele verhuis-gedoe nog niet helemaal wat vind. Ik zou zelfs kunnen zeggen dat ik er best tegen op zie. Ik heb gelukkig hele lieve vriendinnen op het borduurhoekje gevonden. Ze leven met me mee, zelfs zo erg dat ze een lieve-lapjes-kussen voor me hebben gemaakt! Dit is een extra steuntje in de rug en dat kon ik wel gebruiken (inmiddels is het kussen al half vol gesnotterd, maar Jacqueline verzekerde mij dat het gewassen kan worden, dus dat is geen probleem...). Diana, Carin, Judith en Chantal hebben deze lieve lapjes geborduurd en Jacqueline heeft het tot een kussen omgetoverd. Meiden, nogmaals geweldig bedankt!

Zo, genoeg getikt, tijd om met Lars te gaan wandelen!

5 opmerkingen:

iceyan118 zei

hello! A Good News,google introduce a very user-friendly browser,Free download Quickly,Please visit my blog thank you

Karen en Marc zei

He lieverd toch, wat een gedoe zeg. Het huishouden loopt overal wel eens stroef hoor, en vooral als je kinderen hebt. Ik ben in elk geval zeker dat je drie zonen een geweldige mama hebben. En verhuizen doet niemand graag, maar als positief bekijkt, extra plaats voor al je schitterende ideeetjes. En de hond is super, nu marc zover krijgen (in mijn dromen,lol)
Je krijgt van ons een hele hele hele dikke knuffel.

Jacqueline b zei

Hoi Bianca,

Jee wat een geweldig leuk kussen, ik ben hardstikke jaloers ;) En wat een lekker poepie is die Lars zeg, als je nog een keer een oppas nodig hebt :)))))))

Groetjes Jacq b

Anoniem zei

Hallo ik ben toevallig op je weblog gekomen.Ik heb ook een heidewachtel,hij heet guus en is nu drie jaar en het is een heerlijkheid.Leuk weblog heb je!
groet sanne ,ede

Marlies zei

Hee, wat leuk, ik zie dat jij ook vliegt bij Flylady ;-) Ik zit al 7jaar bij haar yahoogroup denk ik en val regelmatig van de wagen. Maar als ik haar niet had, had ik niet eens een wagen om van te vallen vrees ik ;-)

Liefs, Marlies