donderdag, maart 29, 2007

mama zijn, soms moeilijk, soms niet ;)

Zo, wat een heftige titel he? Tja, het is nu eenmaal een feit: mama zijn is best wel eens moeilijk. Bijvoorbeeld.... (zie enige blogjes geleden)
Als moeder het wat moeilijk heeft met het huishouden, dan is het prettig dat de kids in ieder geval hun steentje bijdragen door het opruimen van hun eigen troep. Tenminste, dat vind moeder dan, want de jochies hier hebben daar een alternatieve kijk op (.....*zucht).
Afgelopen week, na de zoveelste confrontatie hebben we eindelijk een goede afspraak gemaakt. We hebben een aantal regels op papier gezet, die ze per dag na kunnen lezen, waardoor het hier net allemaal wat gesmeerder zal verlopen (hoop ik!).
Het duurt een poosje voordat je in de gaten hebt dat er echt zulke maatregelen nodig zijn, ik vind het persoonlijk zo 'streng' klinken, maar ja, de mondelinge afspraken hielden echt geen stand.
Daartegenover staan dus erg leuke momenten, eigenlijk teveel om op te noemen.
Een ervan wil ik jullie echter niet onthouden, want dat is toch wel bijzonder. Het meisje zijn is in dit geval bijzonder.
Nog sterker, het enige meisje in dit mannen gezin.....
Mijn jongste heeft al samen met mij een aantal verjaardagskado's uitgezocht voor mij. Nu is het altijd al dat roze - en glitter dingen "voor mij" zijn, dusse.....
"Mama", zo zegt hij, "ik ga voor jou een playmobil kasteel kopen en mooie Lelli Kelly schoenen, daar zit ook een lippenstift bij, dat vind jij wel leuk he? mam?" Schetig he. Zie plaatjes voor het prachtigs dat hij me toewenst....Tja, da's nu echt een kasteel! Ik reken dat ik die tiara, die in de bovenhoek staat, er ook bij krijg, hihi.
Hoe het staat met ons eigen kasteel? Nou, op de laatste fotoos konden we zien dat de carport al staat, de erker is nu ook afgedekt en de hele woning lijkt te zijn gevoegd. Verder hoorde ik van Bob de bouwer, via Wendy , dat ook met het tegelwerk een start is gemaakt! Het schiet dus op! Hopelijk maken we binnenkort eens tijd om te gaan kijken en dan niet alleen aan de buitenkant.... spannend!

enne.... ik begreep dat er nog plek is in ons blok van 4 woningen! Er is nog 1 woning te koop, dus wie komt er vlak bij me wonen? Wie o wie? Weet je zeker dat je een maffe buurvrouw krijgt ;), maar wel gezellig! Toe, kom op, er is toch wel iemand die vlak bij wil komen wonen?

4 opmerkingen:

Judith zei

Als het huis nu niet in Assen had gestaan had ik er best wilen wonen, maar mijn werk is net iets te ver weg en ik heb al in Assen gewoond tig jaar terug (klinkt lekker bejaard :-)

Iris zei

he, leuke kadootjes krijg jij !!!

enne, je weet het he, ik wil graag jouw buurvrouw zijn.....

fo-cus zei

Laat je blonde Sinterklaas maar schuiven :) Dat kasteel is trouwens wel serieus gaaaaf! Heb je 'm al verteld dat ik binnenkort jarig ben? ;)
Inventief trouwens, van die regels. Hopelijk helpt het je echt, zou ook wel mooi zijn voor een goed begin in Assen.

Willeke zei

hoihoi,

die tiara krijg je er inderdaad bij... hihi mijn enig jongetje in ons meisjesgezin wordt hier af en toe wel gek van die roze troep (ik ook wel trouwens haha). Mocht je serieus behoefte krijgen om eens met dat kasteel te spelen, dan ben je van harte welkom! En ik zou het heel gezellig vinden om jouw buuf te worden, maar het is me net iets teveel aan de andere kant van het land helaas... denk niet dat ik hub en dochters zover krijg! (en als ik eerlijk ben, mezelf ook niet)