woensdag, januari 18, 2012

Een echte lefgozerin...

Wat is een lefgozerin? Een lefgozerin is de vrouwelijke variant van de lefgozer*.

Wie is de betreffende lefgozerin en waarom is zij dat? Ondergetekende is een lefgozerin omdat ze haar kinderen weer eens een uitdaging heeft voorgeschoteld!  Vanavond was het tijd om experimenteel te koken. De ingrediĆ«ntenlijst stond vol met dingen als prei (lusten Paul en Jan niet graag), volkoren penne (lusten Paul en Jan niet graag) en parmezaanse kaas (lusten Paul en Jan niet graag). Succes gegarandeerd zou je denken, maar helaas! De borden zijn leeg gegaan, maar niet van harte... Hoewel... Teun en ik vonden het een lekker hapje. Zo zie je maar weer, smaken verschillen. Mocht je je eens avontuurlijk voelen, zeg maar een echte "lefgozerin" dan kun je het recept HIER vinden.*(Bron: WikipediaLefgozer komt uit het Nederlands-Jiddisch van het woord lefchoser en betekent waaghals. Lef komt via het Jiddisch van het Hebreeuwse woord voor "hart", en gozer komt van chosen, wat "bruidegom" betekent. "Een man met hart" dus, waarmee "een moedig man" bedoeld werd.

2 opmerkingen:

jacq zei

zo! jij durft! (big smile)
wij aten bloemkool, ook heel gedurft vooral als je weet dat ikzelf griezel van bloemkool, maar in een ovenschotel, was het erg lekker! zelfs Rick die niks lust vond het lekker, en dit alles dankzij Gert die zich afvroeg waarom wij nooit bloemkool aten.

Susan zei

Ook pasta met groen Ć©n worst, die misschien meer in de smaak valt: http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/457354/pasta-broccoli-e-salsiccia?rq=broccoli+worst
En binnen een half uur klaar!