maandag, december 27, 2010

3e kerstdag

Vandaag is het zogezegd 3e kerstdag, tijd om terug te kijken op onze kerstdagen. Eerste kerstdag hebben we als gezin lekker thuis gevierd. Met z'n allen film kijken, snoepen en lezen. Laat in de middag ben ik met Jan, Paul en Lars nog even lekker naar buiten gelopen, sleetje mee, er lag immers sneeuw genoeg... Dan vanuit de kou lekker een bak kippensoep, gevolgd door een eenvoudig, maar heerlijk kerstdiner.

Tja en dan dus dat punt... sneeuw... genoeg... en al weken neurie ik "let it snow, let it snow, let snow..." en "I'm dreaming of a white christmas". (Dit zijn helemaal mijn kerstnummers.) Ik lijk wel gek! Man, wat heb ik inmiddels de balen van al dat sneeuw. Kerstboodschappen op de fiets, baggeren door een dikke laag sneeuw, ja, ik kan eerlijk zeggen dat ik de afgelopen dagen behoorlijk aan mijn geestelijke gezondheid heb getwijfeld. En dan, als kers op de taart, tweede kerstdag, kerstdiner bij mijn ouders. Eindelijk weer eens met de hele club om tafel... althans, dat was de bedoeling... Je voelt het al aankomen hè? We zijn niet gegaan. De weersvoorspelling voor onze reis was vrijwel zeker sneeuw, niet zeker hoeveel. Verder zag onze wereld er nogal wit uit: sneeuw op de grond, mist verticaal en dan nog een grijs-witte lucht boven ons. Kortom, te riskant om te gaan reizen. Balen hoor, dit is al het tweede jaar dat we het familie kerstdiner missen! Gelukkig was ik dit jaar beter voorbereid op een onverwacht thuisblijven. De jongens mochten kiezen of ze een gezond of een minder gezond alternatief wilden. Je snapt dat het soep met toastjes, chips en nootjes werd. De panna cotta amuses die ik had voorbereid zijn ook grotendeels in de jongens verdwenen. (Bij het testen gaven ze deze amuse al een 10+ LOL.)

Het is natuurlijk heerlijk om met dit soort dagen te borduren. Voor de gelegenheid ben ik een nieuw werkje begonnen, Poinsetta Square van Sanman Originals, een freebie voor boardmembers. Sandy viert ieder jaar met haar boardmembers de twelve days of christmas, dit houdt in dat ze op het board de 12 dagen voor kerstmis iedere dag (!) een borduurpatroon cadeau geeft. Heel bijzonder vind ik dat en de patronen zijn zoooooo leuk. Ik ben nog niet klaar met mijn versie, sterker nog ik kwam erachter dat ik weer eens een bosje DMC garen verstopt heb... *zucht... mooie aanleiding om de zolder verder op te ruimen. (Stiekem heel frustrerend, want ik weet zeker dat het garen er moet zijn.) Tot zover mijn resultaat:

Tot gauw, hopelijk dan met een affo.

Geen opmerkingen: