vrijdag, januari 07, 2011

Gelukkig nieuwjaar!Allereerst wil ik iedereen een heel gelukkig, gezond en creatief 2011 wensen.

Zo en dan nu over tot de orde van de dag. Wat houdt mij zo bezig nu studie niet meer noodzakelijk is... naast borduren ben ik natuurlijk heerlijk aan het lezen.

Gerechtigheid, deel 3 van Stieg Larsson's Millenium trilogie. Wat veel pagina's, wat een zwaar boek (1,128 kg!) en wat geweldig geschreven. Echt een aanrader voor liefhebbers van de misdaadroman, compleet met onverwachte ontknoping. Momenteel wordt de film van deze trilogie uitgezonden op nederland 3, maar het boek is beduidend beter.

Ieder jaar kun je in oktober, in je plaatselijke bibliotheek een boekje cadeau krijgen. Nederlands als ik ben, haal ik dat ook braaf ieder jaar. Mijn boekenkast wordt opgevrolijkt door de gratis uitgaven van De grote zaal (Jacoba van Velde), Twee vrouwen (Harry Mulisch) en Oeroeg (Hella S. Haasse). Afgelopen jaar was het cadeau De grote zaal. Net uitgelezen en dit is mijn oordeel: aangrijpend boek over een moeder. Ze is weduwe en haar dochter woont in het buitenland. Moeder krijgt een herseninfarct en dan moet ze naar een verzorgingstehuis, waar ze langzaam afglijdt richting het einde. Het boek is al geschreven in 1953, maar daar merk je niets van. Ik denk dat dit verhaal nog steeds actueel is. Lezen dus!

En hoe nu verder? Momenteel ligt De kunst van het geluk op mijn nachtkastje. Het boek is geschreven door Howard Cutler & de Dalai Lama en heeft als ondertitel "over de zin van het leven". Klinkt goed toch?

2 opmerkingen:

Judith zei

Jij ook een gelukkig nieuwjaar. Heb de milennium trilogie ook gelezen beging dit jaar en ik vond het heerlijke boeken. Trouwens een boekentip, de boeken van Jussi adler-Olsen.

Susan zei

Heel bizar, maar schwes, ik heb jouw "Vrouwen die mannen haten" of vice versa hier nog steeds op de bookworm staan. Zo raar! Sprak pas een dokter die zei dat 'ie er om 22 uur aan begonnen was en het pas om 2 uur kon wegleggen. Uit noodzaak, niet uit vrije wil. En ik heb de eerste 10 pagina's gelezen en that's it! Ik geloof dat ik er gewoon nog niet zo klaar voor ben ;)
Hoe is De kunst van het geluk?