vrijdag, januari 11, 2013

Het lijkt weer...

Het lijkt weer die tijd van het jaar. Een heerlijk ontspannen kerstvakantie achter de rug, volop geborduurd en gefröbeld en dan moet ik ineens weer een blog schrijven! Vooralsnog zie ik geen reden om dit jaarlijks terugkerende ritueel te vermijden, dus daar gaan we weer ;)

Afgelopen jaar ben ik in rotatie gaan borduren. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik best wat geborduurd heb. Vooral de SBA heeft flinke vooruitgang geboekt:

Zo was hij nog aan het begin van het 2012


En zo was hij op 31 december


Snow Buddies Afghan, patroon van Stoney Creek, DMC garen

Verder zijn er 2 SMO SAL's waar ik aan mee heb gedaan, niet allebei even actief, maar ook daar de broodnodige vooruitgang (vanaf niets)

De Quilt SAL, borduurt heerlijk ondanks de vele 1/4 en 3/4 steekjes


QuiltSAL, SMO, DMC garen

De birthday cupcake SAL hier staan minder steken in. De standaard vond ik prachtig, maar de cupcakes vind ik nog niet helemaal je-van-dat en dan is de kans dat het werk blijft liggen groter...

Tijd voor een bakkie, dat was wel wat ik dacht toen ik dit patroontje weer tegenkwam. Volgens mij heb ik het bijna 2 jaar geleden op de handwerkbeurs gekocht en nu is het eindelijk af. Het leek me een leuk idee om het borduurtje in een koffiekop te verwerken en deze kop is speciaal, want die kreeg ik ooit van mijn zusje ;). Ik heb wel het idee dat er nog iets aan ontbreekt, misschien een ruche langs de rand tussen het borduurtje en de kop? Tips en ideeën zijn welkom!


Kaffeeherz, Liebevolle Kreuzstiche, materiaal uit verpakking (DMC garen)

Naast drinken heeft ook eten mijn warme belangstelling ;) Een en ander mag blijken uit de volgende foto's...


October birthday cake ,Brookes Books, DMC en mill hill als aangegeven


August birthday cake ,Brookes Books, DMC en mill hill als aangegeven

Op het Sanmanoriginals forum wordt meestal rond halloween en rond kerst een ornamentjes exchange georganiseerd. Dit jaar heb ik alleen aan de halloween exchange deelgenomen. Mijn partner was echt blij met mijn ornamentje en ze verwoordde dat op de volgende manier:

I signed up for the ornament-only exchange, and I got this absolutely beautiful ornament from Bianca.

It's a pattern from The Sampler Girl and it is stitched OVER ONE! And the stitching is perfect and delicate, the finishing is also lovely. This is exactly to my taste and I teared up a bit when I opened my package. Then I couldn't stop smiling.I don't think my picture does it justice. The little purple owl is so sweet. And the saying. I love the backing fabric, and the beads. It's just perfect.

Thank you so much, Bianca, for a lovely exchange and a beautiful piece to add to my collection!
 _________________
Shelley


Geweldig, just blowing my own horn... (tsssss, schaamteloos!)

Al met al lijkt dit al een productief jaartje te zijn geweest, maar er is meer... Dat bewaar ik echter wel voor een volgende post, het moet wel leuk en leesbaar blijven, vind je niet?


1 opmerking:

Susan zei

Awwz..! Ja, er mist wel iets langs de rand, ja. Zou een beetje kaneel daar niet goed staan? Iets in een warm bruin kleurtje maakt koffie altijd gezellig. Bruin met een spikkeltje goud :)