dinsdag, mei 30, 2006

eindelijk bijgekomen van ons dagje belgie

Hoi allemaal!
Tijd om weer even bij te kletsen. Afgelopen zondag ben ik met Diana en Jacqueline naar Belgie geweest. Gezellig op visite bij Chantal, Ilse en Iris. Om 8 uur zijn we vertrokken en na een soepel verlopen trip kwamen we rond 11 uur bij Chantal aan. Na een bak koffie kwamen de babbels los. We hebben heerlijk bij gepraat, onze werkjes nog geshowd en toen was het tijd voor het middag eten. De man van Chantal had voor ons gekookt. Aardig he. Moet hij eerst al ons gekakel doorstaan en dan ook nog voor ons koken! Het was heerlijk, nogmaals bedankt.
Aan het begin van de middag voelde Iris zich zo naar dat ze uiteindelijk toch maar naar huis ging. Verstandig, hoewel ze er wel moeite mee had. 's Middags nog een heerlijk stuk aardbeientaart gehad ter ere van de verjaardag van Iris. Nog een paar baantjes geprikt en toen de terugreis aanvaard. Net voor antwerpen stonden we een half uur in de file. Daar wordt je toch erg melig (of sacherijnig) van. Grapjes als 'met deze snelheid kun je in ieder geval de borden goed lezen' zijn dan al gauw leuk. Nadat de file was opgelost zijn we volgas richting nederlandse grens gegaan. Jacqueline d'r maag liep op ons voor, zodat we direct na de grens zijn gestopt om het zaakje weer op zijn plaats te krijgen (brrr). Als afsluiter haalden we nog een Mc. Flurry. Ik moet er wel bij zeggen dat ik, hoewel ik aan het stuur zat, ben gedwongen om om te rijden via die Mc. Donalds.....hahahaaaa (Is er iemand die dat gelooft?)
Ik kijk terug op weer een gezellige dag en nu op naar de volgende. Zaterdag gaan we er weer voor, maar dan wat dichter bij huis.
O ja, ik heb ook weer een werkje af, maar die mag ik (alweer) niet laten zien. Weer zo'n CIA/FBI werkje ;).
Tot gauw!

woensdag, mei 24, 2006

en dan nog wat...

hihi, ik heb inmiddels mijn Q-snap aardig onder controle. Ik borduur met 1 hand boven en 1 hand onder mijn werk en lijk wel een keer zo vlot te gaan als normaal. De buisjes zitten nu ook niet meer zo vreselijk strak zodat blauwe vingers en gebroken nagels mij bespaard worden ;).
Ik ben bezig geweest met een werkje van sanman, de may sal (voor de duidelijkheid, sal staat voor stitch-a-long, gezellig met zijn allen dus). Het moeten uiteindelijk 12 kerst-georienteerde borduurtjes worden. Ik wil ze tzt afwerken als een soort deken(tje).

Hier zie je mijn voortgang van de may sal.




en dan voor de duidelijkheid ook maar de 2 voorgaande werkjes. De 'noel' is helemaal klaar, ik wil waarschijnlijk de sterretjes nog uithalen en overdoen met gouddraad. De april versie is grotendeels klaar, maar er moeten nog wel wat steekjes in gezet worden.

Joepie!

Gisteren hoorde ik van Iris dat haar pakketje is aangekomen! Joepie dus! Ik maakte me al enigszins zorgen of het nog zou aankomen, het was nl al anderhalve week onderweg. Kan ik ook eindelijk laten zien waar ik mee bezig ben geweest. Ik heb haar een needlecase gestuurd voor haar verjaardag. Hierin kun je je borduurnaalden bewaren en bijvoorbeeld de charms die je gebruikt.
Hier zie je de buitenkant



en dan zie je hier de binnenkant
Ik had er maar vast wat toepasselijke charms in gedaan ;).

maandag, mei 15, 2006

maandagmorgen

Goeiemorgen allemaal,
Ik zou graag laten zien wat ik momenteel aan het borduren ben. Dit gaat helaas niet, want het zijn nagenoeg allemaal 'geheime' projecten! Zodra het als kado is gegeven zal ik de foto's plaatsen.
De snowbuddie afghan waar ik mee aan het borduren ben ligt helaas nog steeds op zijn gat, andere dingen hebben nu even voorrang. Ik wil hem echter binnenkort toch weer eens ter hand nemen, zeker omdat ik nu trotse bezitster van een Q-snap ben!
Die Q-snap is een verhaal apart.... Het is een borduur-hulp-middel om je stof mooi strak gespannen te houden, werkt best lekker. Alleen het opspannen zelf valt niet helemaal mee. Ik heb al 1 nagel gebroken en 1 is er blauw! (kan ook aan mij liggen hoor)
Zodra er meer te melden is, zal ik dat zeker doen!

zondag, mei 14, 2006

Nou, vooruit met de geit!

Nou, vooruit met de geit dan maar..... Ook voor mij is het tijd voor een blog. Mijn msn-space zal eraan moeten geloven en ik zal trachten hier met enige regelmaat een verslagje te plaatsen. Rest mij niets anders dan jullie sterkte te wensen in de strijd die het lezen van deze blog op zal leveren...;)