zondag, juni 18, 2006

avond vier daagse perikelen

Zo, het is tijd voor een terugblik op de avondvierdaagse van 2006. Om te beginnen zal ik nog even vlug het fenomeen toelichten. Bij de avondvierdaagse worden 4 avonden op rij verschillende afstanden gelopen. Bij het opgeven kun je kiezen uit 5, 10 of 15 kilometer. Het meest wordt meegedaan door scholen en sportverenigingen, maar je kunt ook zelf (eventueel met een groep) meelopen. Halverwege de 4e avond ontvang je een medaille, waarop het aantal keren dat je hebt meegelopen staat vermeld. Vervolgens wordt je op feestelijke wijze ingehaald. Er lopen muziekkorpsen mee en half het dorp staat langs de route.

Dit zijn algemeenheden, als moeder heb je er net iets meer werk van ;). Je moet zorgen dat de kinderen op tijd hebben gegeten, een pakje drinken voor onderweg mee krijgen (hoewel dit door scholen ook verzorgd wordt) en bepalen welke kleding er aan gedaan wordt. Vervolgens wil je toch minstens 2 en liefst 3 tot 4 keer onderweg staan om aan te moedigen. Hard werken dus!
Nee, het is geweldig. Mijn mannetjes hebben allebei de 5 km gelopen en vol gehouden zonder te klagen! De medaille en de verrassingen die ze de laatste avond omgehangen kregen zijn dan ook echt verdiend.

Wie weet lopen ze over een flink aantal jaren zelfs de vierdaagse van Nijmegen, want dan doe je pas echt wat. Uit mijn hoofd kun je dan kiezen voor iets andere afstanden: 30, 40 en 50 km! De hele dag wandelen dus...... Nee, dan moet ik op nog meer plaatsen onderweg staan..... nog maar even niet, hihi.

Geen opmerkingen: